Meråpent bibliotek

Som Meråpent-bruker kan du være på biblioteket utenom betjent åpningstid.

Hovedbiblioteket i Lierbyen er et meråpent bibliotek med åpningstid fra kl. 07.00 – 23.00 hver dag hele året. For å benytte deg av tilbudet om meråpen tilgang, må du som låner skrive under på en kontrakt og oppdatere lånekortet ditt. Meråpent-kontrakten fylles ut på biblioteket når du kommer i den betjente tiden.

Tranby bibliotek er meråpent fra kl. 07.00 – 22.00 hver dag hele året. Er du meråpent-bruker i Lierbyen, kan du bruke samme kort og kode på Tranby (og omvendt).

I Lierbyen vil du trenge et adgangskort for å komme inn i bygget, i tillegg til lånekort og PIN-kode. Dette får du når du undertegner kontrakten.

Generell informasjon

Vi på biblioteket er glade for å kunne utvide tilbudet til våre lånere, men vi må påpeke at i de meråpne timene vil biblioteket være ubetjent. Trenger du hjelp med enkelte bibliotektjenester må du dermed komme i vår betjente åpningstid.

Du må være over 18 år for å kunne benytte deg av det meråpne biblioteket og du forplikter deg til å kjenne og overholde reglene i kontrakten. Lånekortet som adgangskort er personlig og alle som oppholder seg i bibliotekets lokaler skal ha et eget oppgradert kort. Foresatte som har med seg barn under 18 år, må aldri etterlate barnet alene i den meråpne tiden.

I den meråpne tiden kan du benytte deg av de fleste bibliotektjenester, med unntak av studiecellene.

Du kan…
…låne og levere bøker, tidsskrifter, dvd’er osv. på automatene*
…sitte her og lese
…bruke det trådløse nettverket vårt og våre datamaskiner
…scanne, kopiere og printe ut
…studere
…jobbe
…benytte deg av Pressreader – som lar deg låne aviser fra hele verden på mobil, nettbrett og data og som fungerer i syv dager etter du har vært pålogget bibliotekets trådløse nettverk.

Biblioteket vil være videoovervåket i de meråpne timene. Området utenfor biblioteket vil videoovervåkes etter Rema 1000s stengetid. Filmingen er for alles sikkerhet og for å kunne forhindre uønsket oppførsel. Videomaterialet vil oppbevares etter gjeldende lover og forskrifter, og eventuelt hærverk vil politianmeldes.

Søk

Språkvelger